• info@sulukculer.com
  • +0 553 7 444 375

HABER DETAYI

10 Aralık 2018 22:09

Sülük Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Sülük Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Sülükleri nasıl Sterilize ediyorsunuz? Ben evde sterilize edebilirmiyim ?

Sülüklerinizi tarafınıza sevk etmeden önce gerekli sterilizasyon işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Evde sterilizasyon yapılması mümkün değildir.

Sülük Tedavisi için Kaç sülük almam gerekir?

Hastanın yaşına, kilosuna ve hastalığın çeşidine göre kullanılıcak tıbbi sülük adedi ve uygulama seans aralıgı degişmektedir.

Sülükler nasıl imha edilir?

Sülükler kullandıktan sonra içinde %70 alkol bulunan kavanozda bekletilerek imha edilmelidir.

Sülük ısırması ağrı yada acıya sebep olur mu ?

ülüğün ısırması hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Sülüğün ısırması ağrı yada acıya sebebiyet vermez.

Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa ?

Sülüğün kolayca ısırmaması halinde;
• Soğuk deri
• Sigara içiliyorsa
• Parfümlü yüzeyse
• Küçük çocuksa
Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir . Sülük yapışmıyorsa kullanılmamış enjektör ignesini yapışmasını istediğiniz bölgeye hafifçe batırınız ve kan akmasını sağlayınız. Sülük kanın olduğu yere gelip yapışacaktır. Eğer hala yapışmıyorsa sülük degiştirilmelidir.

Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?

Uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse ,sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez

Hirudoterapi’nin anlamı nedir ?

Tıbbi Sülüklerle yapılan tedavi anlamına gelmektedir. Latince ismi Hirudoterapi’dir

Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgenin kanaması ne kadar zaman alır

Uygulama sonrası en fazla 24 saat sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim ?

Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

Tedaviden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Sülük tedavisinden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

Sülükler kısa zaman içerisinde ölüyorlar?

Sülük’lerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise klorsuz olmasıdır (Şişe suyu kullanınız) ani ısı değişimlerinde sülükler ölür, suyun sıcaklığı 20c olması gerekmektedir. lütfen buzdolabında muhafaza ediniz

Sterilize sülük kullanılmaması durumunda oluşan problemler?

Sterilize edilmeyen sülüklerin kullanılması durumunda bilinen veya bilinmeyen enfeksiyonların kişiye bulaşması ve çok ciddi rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilir

Sülük ısırdığı bölgede ne kadar süre kalmaktadır ?

Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 90 dakikayı bulduğu da olmuştur.

Acil olarak sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum ne yapmam lazım?

Tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartılamaz.

Hangi durumlarda sülük tedavisi kullanılamaz ?

Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) rahatsızlığıın olmaması gerekir. Kanı sulandırıcı ilaç kullanılmaması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-bağırsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, c errahi işlemlerin öncesi ve sonrası Ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

Sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?

Aşağıda açıklanan bölgelerde sülük tedavisi kullanmayınız.

Göz kapağı ve yakın çevresi
Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı vb.)
Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık vb.)

Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?

Sağlığınız için bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir.

Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılmaktadır ?

Sülük Tedavisi, atardamar ve toplar damar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, iktidarsızlık, cinsel güç arttırıcı etki (afrodizyak), üreme organı rahatsızlıkları ve Kısırlık, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroid’de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, hormonel bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık,sivilce irin,astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR